Wat is de Luisterkind-methode?

Ik heb de door het CRKBO erkende opleiding tot Luisterkind-werker gevolgd en afgerond bij de grondlegster van de Luisterkind-Methode, Diana van Beaumont, in het jaar 2015/2016.

Bij de Luisterkind-Methode in de energie, via de naam, luisteren op afstand naar het kind of de volwassene, leeftijd 0 tot 100+. Het contact gaat via de mail. Eigenlijk iedereen die gehoord wil worden zonder vooroordeel gewoon luisteren naar volwassenen, kinderen/baby’s, ongeboren kinderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen die zich wegens ziekte niet meer verbaal kunnen uiten.

Bij kinderen vanaf 10 jaar is er toestemming nodig van het kind om de Luisterkind-afstemming te maken.

Er is geen praktijkruimte waar je naartoe hoeft te komen, geen intake-gesprek, geen reistijd en geen reiskosten. Je kind kan gewoon lekker in zijn of haar eigen omgeving blijven.

Ik luister naar het kind, stem in de energie af op het kind, zonder enig label of oordeel, stempel of beperking en het gesprek ontstaat. Door vragen te stellen in de energie en te luisteren naar het kind of de volwassene, worden handvatten en inzichten gegeven, waarmee je verder kunt in de juiste richting en er heel veel rust gegeven kan worden voor de persoon en het gezin. Tijdens de afstemming wordt er gekeken naar de oplossingen en worden de mogelijkheden gezocht om weer een fijn gevoel te krijgen en gelukkig te zijn.

Alle mogelijke vragen mogen en kunnen gesteld worden, wil je weten waarom je kind of jijzelf;

 • niet lekker in zijn/haar vel zit, onzeker, ontzettend verlegen of angstig is
 • zich niet goed kan in woorden kan uitdrukken, emoties kenbaar maken
 • wil je weten wat er in het koppie om gaat
 • mijn kind wil altijd controle houden en kan hysterisch reageren als dat niet het geval is
 • waarom kan mijn kind zich zo moeilijk concentreren, is het druk, of juist stil
 • waarom wordt mijn kind zo snel boos of is het zo verdrietig, huilerig of zenuwachtig
 • waarom eet en/of drinkt mijn kind slecht, slaapt het al tijden slecht
 • waarom durft mijn kind niet alleen te zijn of is het juist graag alleen
 • waarom heeft mijn kind moeite met vriendjes en vriendinnetjes maken en/of te behouden
 • hoe komt het dat mijn kind veel ruzie heeft
 • ik ben heel onzeker en weet niet of het werk wat ik doen wel bij me past
 • ik lijk er niet meer uit te komen, waar moet ik beginnen
 • ik ben zo moe, niets lijkt te lukken, ik weet het niet meer
 • hoe kan ik mezelf weer vinden
 • ik heb amper tijd voor mezelf, geen rust en geen ruimte

Mooie veranderingen zijn er inmiddels na Luisterkind-afstemmingen ontstaan, als beter eten, betere concentratie, rustiger in de omgang, minder angsten, meer zelfvertrouwen, socialer gedrag met anderen, maar ook het hebben van minder of geen lichamelijke klachten meer als buikpijn, hoofdpijn, bedplassen, hooikoorts. Iedereen is uniek, zo is ook iedere Luisterkind-afstemming uniek, niet altijd kunnen klachten verholpen worden. Een ieder bewandelt zijn eigen weg.

Luisterkind is voor iedereen van elke leeftijd, die gehoord wil worden over zijn of haar gevoelens. Ook kan er een Luisterkind-afstemming worden aangevraagd als het allemaal goed gaat en goed voelt, als je wilt weten hoe het met je kind gaat, heeft het kind het naar de zin zoals het gaat, dan kan de reden verdieping zijn. De Luisterkind-methode brengt balans, prikkelt, verandert, lost op, haalt weg, vult aan, daagt en nodigt uit, brengt je verder.

Ik stem binnen 2 weken af op de persoon waarvoor de Luisterkind-afstemming is aangevraagd. Het moment is niet van te voren bepaald, omdat dit niet nodig is. De persoon kan gewoon doen wat het gewoonlijk ook doet. Het hele gesprek wordt uitgebreid opgeschreven en per mail naar de aanvrager opgestuurd.

De kosten voor een Luisterkind-afstemming zijn € 66,00.

Heb je interesse ? Laat het me weten via het contact formulier.
Ik stuur je graag, natuurlijk vrijblijvend, de uitgebreide informatie per mail.